0740 193 939

Anvelope

Cere pret

Vechimea Anvelopelor

Anvelopele depozitate corect si neutilizate pe o perioada de pana la 5 ani pot fi comercializate ca noi!

În ultima vreme, vechimea anvelopelor a facut obiectul a numeroase discutii. Opiniile expertilor, ale jurnalistilor si cele ale publicului general sunt, de multe ori, diferite. Vă prezentăm în cele ce urmează opinia companiei Continental AG cu privire la acest subiect.

In orice anvelopa, exista procese chimice si fizice care sunt in actiune in mod constant, survenind  învechirea acestora. Insa, daca anvelopele sunt depozitate corect, aceste procese se desfasoara intr-un ritm mult mai lent. Potrivit celor recomandate de Continental AG , depozitarea anvelopelor trebuie lasata in seama furnizorilor sau trebuie efectuata intr-un mediu corespunzator.

Cand se invechesc anvelopele?

Daca se iau in vedere toate conditiile de depozitare recomandate, anvelopele pentru autoturisme pot fi folosite pana la 10 ani. Perioada de garantie incepe sa curga de la data achizitiei anvelopei.

Cum trebuie depozitate anvelopele?

Daca sunt depozitate in conditiile recomandate (respectiv intr-un loc racoros si uscat, protejate de lumina directa a soarelui, de actiunea substantelor chimice si de efectele ozonului), anvelopele dumneavoastra isi pastrează proprietatile pe intreaga durata de viata.

Care este data fabricatiei?

In general, pe fiecare anvelopa este inscris un cod numit DOT. Ultimele 4 cifre ale codului DOT va ajuta sa va dati seama care este data exacta de fabricatie si vechimea anvelopei dumneavoastra. Daca, de exemplu, este indicata valoarea 2518, acest lucru inseamna ca anvelopa a fost fabricata in saptamana 25 a anului 2018.

matador   debica   sebring  continental   michelin   pirelli   hankook   goodyear   premiorri

Solicita oferta
ANVELOPE

Cere pret
Chat
Send via WhatsApp