0740 193 939

Uleiuri Motor

cere pret

De ce trebuie să înlocuiești uleiul pentru motor? 

In primul rand, daca nu este schimbat la timp, exista riscul ca motorul sa se deterioreze mult mai rapid, ceea ce creste riscul de accident. Pe langa asta, chiar si filtrul se poate înfunda, fiind absorbit in componentele sistemului de ungere.

LA CATI KILOMETRI SE SCHIMBA ULEIUL?

  Schimbul de ulei este esential pentru o buna functionare a automobilului. Este indicat ca acesta sa fie schimbat la 10-15 mii de kilometri sau o data pe an. Acest interval este mentionat de producator in cartea tehnica a autoturismului si poate fi diferit in functie de tara. De exemplu, pentru un anumit model de masina, se recomanda inlocuirea lubrifiantului la 15.000 km dacă aceasta circula în Germania, in timp ce pentru Romania este sugerata schimbarea la 10.000 km. Explicatia este ca drumurile sunt mai proaste in cel de-al doilea caz, iar nivelul de poluare mai crescut, ceea ce conduce la uzarea mai rapida a lichidului.

De asemenea, daca ai o masina mai veche si vrei sa o pastrezi in cele mai bune conditii, poti face schimbul de ulei si de filtre la 5000 de kilometri. Acest interval este valabil si daca ai un stil de condus sportiv, mergi cu viteze mari si ai nevoie ca totul sa functioneze impecabil.

Uleiul are un rol foarte important pentru buna functionare a automobilului, intrucat, pe langa functia de lubrifiere, acesta trebuie sa curete reziduurile rezultate in urma arderii, sa raceasca motorul, sa protejeze impotriva coroziunii si sa asigure etanseitatea dintre suprafetele componentelor interne.

Intrebarea este „De ce se uzeaza uleiul de motor?”. Avand in vedere ca rolul acestuia este lubrifierea motorului si reducerea fortei de frecare intre piesele metalice, dupa o folosire repetata, gradul de vascozitate al acestuia scade, devenind ineficient in ungerea componentelor.

NECESARUL PENTRU SCHIMBUL DE ULEI SI DE FILTRE 

Atunci când vrei să faci revizia mașinii, uleiul nu este singurul care trebuie schimbat, ci este necesară și înlocuirea filtrelor de combustibil, de ulei, de aer și de polen.

În primul rând, trebuie sa ai în vedere tipul de lubrifiant, vâscozitatea și cantitatea acestuia. În cazul în care nu știi aceste lucruri, le poți afla din cartea tehnică a automobilului sau chiar din manualul de întreținere. Bineînțeles, uleiul pentru un motor diesel va fi diferit de cel pentru unul pe benzină. Pentru un autovehicul de dimensiuni normale, vei avea nevoie de aproximativ 4-6 litri.

Filtrele se aleg, de asemenea, în conformitate cu specificațiile producătorului mașinii.

Deși schimbarea uleiului de motor poate fi făcută cu ușurință chiar de tine, este recomandat să apelezi la serviciile unui service specializat. Ai nevoie de unelte, trebuie să respecți pașii de lucru, iar la final, să resetezi computerul de bord, care îți arată câți km ai parcurs de la ultima revizie. În plus, schimbarea filtrelor este o treabă pentru care e important să apelezi la profesioniști.

Așadar, respectă recomandările producătorului mașinii în ceea ce privește intervalul indicat pentru schimbul de ulei și de filtre, alege consumabile de calitate și mergi la service pentru înlocuirea lor. Astfel, te asiguri că îți păstrezi autoturismul în cele mai bune condiții.

INTREBARI SI RASPUNSURI FRECVENTE DESPRE SCHIMBUL DE ULEI 

La cati kilometri se schimba uleiul?

În general, uleiul se schimbă la 10000-15000 km sau la un an, însă intervalul poate varia în funcție de mai multe criterii. Dacă este un autoturism mai vechi sau conduci mai sportiv, ideal este faci revizia mai des, adică la 5000 km. Dacă vrei să scapi de aceste vizite repetate la service, poți opta pentru mașini electrice, care nu necesită înlocuirea lubrifiantului.

La cati kilometri se schimbă uleiul la diesel?

Recomandarea generală este de 10000 km, însă acest interval depinde și de drumurile pe care circuli și de modul în care conduci. Dacă mergi mai mult în oraș, e bine ca înlocuirea uleiului și a filtrelor să se facă mai des, fiindcă acestea se pot înfunda mai frecvent la un automobil care circulă subturat.

La cati kilometri se schimba uleiul la benzinA?

În cazul unei mașini cu benzină, este valabilă recomandarea de 10-15 mii de kilometri sau un an pentru schimbul de ulei. Totuși, dacă te pregătești pentru o călătorie în străinătate, este bine să înlocuiești lubrifiantul chiar și înainte de împlinirea acestui termen, pentru a te asigura că totul funcționează în parametri normali.

Solicita oferta
ULEI

Cere pret
Chat
Send via WhatsApp