0740 193 939

Piese Auto

CERE PIESA

Piese Auto Focsani

Chiar si cele mai scumpe si fiabile masini au nevoie de schimbarea componentelor la un moment dat, iar inlocuirea la timp a pieselor auto uzate iti va proteja masina de o uzura generala.

Sfaturi atunci cand cumperi piesele auto de care ai nevoie

  ​Daca inainte gasirea pieselor auto potrivite pentru masini era destul de dificila daca detineai o masina straina sau un model mai rar, in prezent este extrem de usor sa gasesti componentele potrivite. Mai devreme sau mai tarziu, cu siguranta va trebui sa inlocuiesti anumite piese de la masina ta, asa ca recomandat este sa urmezi si aceste sfaturi:

1. Nu amana schimbarea unor componente esentiale

  Multi soferi nu schimba piesele decat in ultimul moment, cand masina aproape ca nu mai functioneaza. Nimic mai gresit, spun specialistii! Componentele uzate duc la un consum mai ridicat, la scaderea performantelor motorului. 
  Filtrele de aer, filtrul de polen, filtrul de ulei, de benzina si placutele de frana trebuie schimbate periodic pentru ca masina sa functioneze perfect o vreme indelungata. In acelasi timp, daca nu schimbi la timp aceste componente si continui sa circuli cu ele uzate, pui in pericol viata ta si a pasagerilor. Unele componente auto trebuie schimbate odata ce masina a parcurs un numar de kilometri.  
  Cureaua de distributie este o astfel de componenta. Daca nu o schimbi la timp, ea se poate rupe si poate deteriora multe alte piese. Schimbarea distributiei nu este tocmai o operatiune ieftina, insa riscurile sunt destul de mari daca amani acest lucru, iar mai tarziu s-ar putea sa te coste mult mai mult.

2. Adreseaza-te unui service auto

Daca mecanica auto nu e puctul tau forte, cel mai bine ar fi sa mergi cu masina la un service si sa lasi profesionistii sa dea un diagnostic. In caz contrar, s-ar putea ca tu sa achizitionezi piese de care nu ai nevoie si problema masinii sa fie cu totul alta. Si pentru achizitia pieselor e bine sa urmezi sfaturile unui profesionist pentru a nu cumpara o componenta total nefolositoare. Mecanicul iti va spune exact de ce ai nevoie, ce trebuie sa urmaresti si cam care ar fi pretul piesei respective.

3. Un pret mic se traduce printr-o calitate scazuta

  Daca nu dotezi masina cu piese de calitate, cu siguranta nu va avea performantele pe care le-a avut la achizitie. Calitatea pieselor auto noi si originale este net superioara unor piese aftermarket produse de o firma necunoscuta, iar diferenta se va vedea si in pret. Uneori este chiar mai bine sa cumperi piese originale la mana a doua decat noi si de la firme de care nu a auzit nimeni. 
  Daca faci rabat la calitate de dragul economiilor, trebuie sa stii ca pe termen mediu si lung, vei iesi in pierdere de fapt, pentru ca piesele mai ieftine se vor uza mai repede si vor trebui schimbate din nou.

4. Nu amana reviziile

  Daca in manualul automobilului este mentionat un numar de kilometri dupa care se face o revizie, nu ignora acest lucru. S-ar putea chiar sa fie mai bine sa faci revizia mai devreme, din cauza ca infrastructura de la noi nu este tocmai prietenoasa cu automobilele si nici calitatea combustibilului nu este una foarte buna, fapt ce duce la uzura masinii. 
  Majoritatea soferilor amana reviziile din ratiuni financiare, fara sa se gandeasca la faptul ca o defectiune lasata nereparata va cauza stricaciuni mai mari si mai costisitoare.

5. Acorda atentie oricarui zgomot iesit din comun

  Auzi un scartait, un trancanit, orice iesit din comun? E cazul sa mergi cu masina la un service si sa vezi ce se intampla sub capota. Nu ignora semnele pe care ti le da masina, o masina in stare perfecta si fara nicio problema este - de regula - silentioasa.

Ai nevoie AZI de piese auto?

Cere piese

Auto Voicu

Piese Auto Focsani

Uleiuri

Acumulatori

Anvelope

Piese Auto

Chat
Send via WhatsApp